• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel
  • Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
09:01
Serbest Piyasada Döviz Açılış Fiyatları
08:57
Siber Suçlarla Mücadele Devam Ediyor
08:53
FTÖ Yapılanmasına Operasyon
08:43
New York Borsası Yükselişle Kapandı
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. Tarihi Miras Bergama Kermesi'nde muhteşem final
Belediyeler
Yayınlanma: 16 Eylül 2020 - 12:04

Tarihi Miras Bergama Kermesi'nde muhteşem final

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1937 yılında başlatılan ve 84 yıldır aralıksız yapılan Bergama Kermesi’nin son gününde ‘Anadolu’dan Ezgiler’ konseri ile muhteşem bir final yaşandı.

Belediyeler
16 Eylül 2020 - 12:04
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tarihi Miras Bergama Kermesi’nde muhteşem final
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1937 yılında başlatılan ve 84 yıldır aralıksız yapılan Bergama Kermesi’nin son gününde ‘Anadolu’dan Ezgiler’ konseri ile muhteşem bir final yaşandı. Pandemi tedbirlerine uygun olarak Bergama Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde, İzmir Devlet Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu’nun seslendirdiği ve buram buram Anadolu kokan türküler finale damgasını vurdu. 
Bu yıl Koronavirüs nedeniyle sınırlı tutulan etkinlikler, 14 Eylül Bergama’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 98.’nci yıl dönümü törenleri ile birleşince iki bayram bir arada yaşandı. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle etkinlikler buruk bir sevinç altında yapıldı. Her yıl kermese damgasını vuran konser ve söyleşiler bu yılda yine aynı heyecanla gerçekleştirildi. Konser ve söyleşiler tv ekranları ve dijital mecradan canlı olarak yayınlandı ve tüm dünyaya aynı anda kermes heyecanı yaşatıldı. Koronavirüs nedeniyle farklı bir kermes deneyimi yaşayan Bergama, gerek tv ekranlarından, gerekse belediyenin sosyal medya hesaplarından yapılan yayınları izleyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten miras Bergama Kermesi’ne sahip çıktı.
BAŞKAN KOŞTU; “HEMŞEHRİLERİMİZ TV EKRANLARI VE DİJİTAL MECRADAN PROGRAMLARI TAKİP EDEREK KERMESİMİZE SAHİP ÇIKTI” 
84.’ncü Bergama Kermes etkinliklerinin son gecesinde açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bu gece kermesimizin sona eriyor oluşunun hüznünü yaşarken, bir yandan da Koronavirüs tedbirlerine uygun, kermesimizin ruhuna ve özüne yakışır programları tv ekranları ve dijital mecradan hemşehrilerimizle buluşturmuş olmanın mutluluğu içindeyiz” dedi. Bergamalılar olarak bir kez daha, ekranlardan ve dijital mecra üzerinden Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan kermese en güzel şekilde sahip çıkmanın gururunu yaşadıklarını açıklamasında ifade eden Başkan Koştu, “Barış ve kardeşlik duygularıyla, tüm insanları kaynaştırmayı amaç edinen Bergama Kermesi’ne daima sahip çıkacak ve sonsuza dek yaşatacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda, Koronavirüs salgınından kurtulmuş olarak bu yıl ki kermesimizden daha renkli, daha güzel bir programla hemşehrilerimizin karşısında olacağız. 84’üncü Kermesimize katkı koyan herkese ve her kuruma ayrı ayrı teşekkür ediyor, bize emanet edilen güzel Bergamamız’da, daha güzel kermeslerde buluşmak üzere,  sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
# bergama kermesi# bergama kermes eczanesi# bergama kermesi ne zaman 2020# bergama kermes inşaat# bergama kermesi 2019
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Şile Belediye Başkanı Gözaltında
Şile Belediye Başkanı Gözaltında
Zeydan Karalar Tutuklandı Abdurrahman Tutdere'ye Ev Hapsi
Zeydan Karalar Tutuklandı Abdurrahman Tutdere'ye Ev Hapsi
Amasya'da İmamoğlu Mesajı
Amasya'da İmamoğlu Mesajı "Bu Karanlık Bitecek"
Adıyaman Belediye Başkanı
Adıyaman Belediye Başkanı "Adalet Yerini Bulacak"
Son Haberler
Serbest Piyasada Döviz Açılış Fiyatları
Serbest Piyasada Döviz Açılış Fiyatları
Siber Suçlarla Mücadele Devam Ediyor
Siber Suçlarla Mücadele Devam Ediyor
FTÖ Yapılanmasına Operasyon
FTÖ Yapılanmasına Operasyon
Hava Durumu
Hava Durumu
New York Borsası Yükselişle Kapandı
New York Borsası Yükselişle Kapandı
İzmir'de iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
İzmir'de iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı

Ana Sayfa
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Sağlık
Spor
Yerel
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim