• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
10:36
Küresel Piyasalar Karışık Seyrediyor
10:31
Brent Petrolün Varili 94,70 Dolar
10:26
Döviz Piyasası
09:44
Altın Piyasası
09:40
DEAŞ Operasyonu
09:37
MİT'ten Siber Operasyon
08:47
Küresel Piyasalarda Ateşkes Belirsizliğinin Etkisi
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Belediyeler
  3. Tugay'dan Bosna'ya dostluk ve iş birliği ziyareti 
Belediyeler
Yayınlanma: 28 Kasım 2021 - 13:41

Tugay'dan Bosna'ya dostluk ve iş birliği ziyareti 

Ziyaretin ilk gününde Novi Grad Sarajevo Belediye Başkanı Semir Efendic ile kardeş şehir olma süreci ile ilgili görüşmeler yapan Tugay, belediyenin yeni hayata geçirdiği bazı projeleri de yerinde inceledi.

Belediyeler
28 Kasım 2021 - 13:41
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tugay’dan Bosna’ya dostluk ve iş birliği ziyareti 

 Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yerel yönetimleri ziyaret etmek ve iş birliği görüşmelerinde bulunmak üzere Bosna Hersek’e gitti. Tugay’a gezisi sırasında, 1994-1999 yılları arasında Karşıyaka Belediye Başkanlığı yapan, Bosna Hersek Türkiye Fahri Başkonsolosu merhum Ahmet Kemal Baysak'ın oğlu, Meclis Başkan Vekili Atilla Baysak ile Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Sehovic eşlik etti. Başkan Tugay’ın, Bosna Hersek ile Karşıyaka arasında çok güçlü bir kardeşlik köprüsü kuran Kemal Baysak’ın çabalarını devam ettirmek için gerçekleştirdiği ziyaretler, dost ülkede büyük memnuniyetle karşılandı.

GÜNDEM İŞ BİRLİĞİ 
Ziyaretin ilk gününde Novi Grad Sarajevo Belediye Başkanı Semir Efendic ile kardeş şehir olma süreci ile ilgili görüşmeler yapan Tugay, belediyenin yeni hayata geçirdiği bazı projeleri de yerinde inceledi. Ardından da Dış Ticaret Odası Başkanı Ahmet Egrlic ile kentler arasında kurulabilecek ticari iş birlikleri ve ortak yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Daha sonra Stari Grad Sarajevo Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric ile bir araya gelen Tugay, ortaklaşa yürütülebilecek projeleri ve küresel iklim krizine karşı birlikte üretilebilecek çözümleri konuştu. Ayrıca Başkan Tugay, Stari Grad Sarajevo Belediye Başkanı ile birlikte Bosna Hersek'in Ulusal Günü dolayısıyla düzenlenen korteje katıldı. Fotoğraf sanatçısı Tarik Samarah'ın ‘Srebrenica’ fotoğraf sergisini de ziyaret eden Tugay “Bu sergi bize savaşın nasıl acı bir yüzü olduğunu en derin şekilde hissettirdi” dedi. 

YURTTA SULH, CİHANDA SULH 
Kovacic Şehitliği'nde ve Bosna Hersek Savaşı'nda Öldürülen Çocuklar Anıtı önünde resmi anma törenlerine katılan Başkan Tugay “1503 şehidin ve öldürülen 1600 masum çocuğun anısına yapılan anıtın önünde saygı duruşunda bulunmak hepimizi derinden üzdü ve düşündürdü. Bu topraklarda bir daha hiç kimsenin öldürülmemesini ve acı çekmemesini diliyoruz. Bugün yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" sözünün değerini bir kez daha anladık” ifadelerini kullandı. Başkan Tugay, program kapsamında Sarajevo Büyükşehir Belediye Başkanı Benjamina Karić’in makamına da konuk oldu ve Sarajevo Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen resepsiyona katıldı. Daha sonra Kakanj Belediyesi’ne giden Tugay, Kakanj kentinde Karşıyaka’nın eski Belediye Başkanı Ahmet Kemal Baysak’ın adının verildiği meydanı ziyaret etti.

“ORTAK PROJELERE İMZA ATACAĞIZ”
Bosna Hersek’te büyük bir misafirperverlik ile karşılandıklarını ve çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Tugay “Bosna Hersek ile aramızdaki dostluğu geliştirmeyi hedefleyerek yaptığımız bu ziyaretlerde gördüğümüz dostluk ve tüm Karşıyaka’ya ilettikleri selam ve sevgi gelecekte ortak projeler yapma konusunda hepimize umut verdi. Kendilerini Karşıyaka’mıza da davet ettik. Dost ve kardeş Bosna yerel yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz. Tüm Balkan ülkeleri ile ilişkilerimizi güçlendirmek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.


 
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Okurlar Kültürpark’a Akın Etti
Okurlar Kültürpark’a Akın Etti
Ataşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Ataşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı
Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali Heyecanı
Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali Heyecanı
ESHOT’tan 20 Nisan Uyarısı
ESHOT’tan 20 Nisan Uyarısı
Son Haberler
Küresel Piyasalar Karışık Seyrediyor
Küresel Piyasalar Karışık Seyrediyor
Brent Petrolün Varili 94,70 Dolar
Brent Petrolün Varili 94,70 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
DEAŞ Operasyonu
DEAŞ Operasyonu
İzmir’de coğrafi işaretli ürünler zirvesi yapılacak
İzmir’de coğrafi işaretli ürünler zirvesi yapılacak

Ana Sayfa
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim