• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk Kızılay Lojistik, faaliyetlerinde İHA'lardan yararlanacak
Gündem
Yayınlanma: 11 Şubat 2022 - 15:55

Türk Kızılay Lojistik, faaliyetlerinde İHA'lardan yararlanacak

Genel Müdür Şevki Uyar, "Gerek kan operasyonlarında gerekse acil durum ve afet operasyonlarında İHA kullanımı planlıyoruz." dedi.    

Gündem
11 Şubat 2022 - 15:55
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türk Kızılay Lojistik, faaliyetlerinde İHA'lardan yararlanacak
Türk Kızılay Lojistik, faaliyetlerinde 15 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesine sahip İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanmayı hedefliyor.

GTÜ Dronepark'ta faaliyet gösteren Fly Bvlos Technology sahasında düzenlenen toplantıda konuşan Kızılay Lojistik Genel Müdürü Şevki Uyar, Kızılayın kuruluş sürecine ve tarihine değinerek, 150 yılı aşkın tecrübesi bulunan kurumun yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Kızılayın, her türlü şartta insani yardım operasyonları gerçekleştirdiğini anlatan Uyar, "Hepinizin takip ettiği gibi yollar kapanıyor ama kapanan yollarda Kızılay hizmet vermeye devam ediyor. Her türlü afet yaşandığında Kızılay kısa sürede oraya intikal ediyor." dedi.

Uyar, Kızılay Lojistik olarak insani yardım ve sağlık lojistiği operasyonlarında ihtisaslaşmak ve mesafe almak istediklerini söyledi.

Her gün 1500 hastanenin kan operasyonunu yürüttüklerini aktaran Uyar, hizmetlerin sürekliliğini önemsediklerini ve İHA kullanımının da bu çerçevede gündeme geldiğini belirtti.

Uyar, Türkiye'de İHA kullanımı konusunda fevkalade gelişmeler yaşandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Arama kurtarma ekiplerinin giremediği, girmek istediği yerle ilgili önce bilgi sahibi olmak gerekiyor. İHA'lar önce bunları tespit edecek. Sonra örneğin araçla ulaşılamayan bir yere, oradaki operasyonun yapılması için bir malzeme taşınması gerekecek. İşte bunu İHA ile ulaştıracağız.

Hastanelerimiz arasında sürekli olarak taşıdığımız ilaç ve kan gibi ürünler var. Bunları da yine İHA ile çok kolay bir şekilde ulaştırabilmeyi ümit ediyoruz. Gerek kan operasyonlarında gerekse acil durum ve afet operasyonlarında İHA kullanımı planlıyoruz. Yaşadığımız operasyonel tecrübeler var. Bunları İHA üretimi yapan, tasarlayan firmalarla paylaşıyoruz. Onlar bu ihtiyaçlar çerçevesinde bizim için en uygun ürünü üretecek. Kızılay olarak 150 yılı aşkın tecrübenin üzerine bu tür inovatif gelişmeleri de ilave etmek suretiyle olabildiğince fazla insana her zaman iyilikleri ulaştırma gayreti içerisinde olacağız."

"Seri üretime tahmin ediyorum 1 yıl sonra geçmeyi planlıyoruz"

Fly Bvlos Technology Genel Müdürü Murat Islıoğlu da drone teknolojileri, insansız hava aracı konusunda dünyada ciddi yatırımlar yapıldığına işaret ederek, şirketlerinin bu alandaki çalışmalarından bahsetti.

Kızılay ile iş birliği çerçevesinde İHA'ların afetlerde malzeme taşıma, insani yardım ulaştırma gibi her türlü alanda kullanılabileceğini belirten Islıoğlu, "Tamamen yerli bir dizayn, donanımıyla yazılımıyla tamamen millidir. Her türlü konuda, yük kapasitesi, menzil kapasitesine uygun olarak kullanılabilecek. Seri üretime tahmin ediyorum 1 yıl sonra geçmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, şirketin daha önce ürettiği 2 kilogram taşıma kapasiteli drone ile uçuş gerçekleştirildi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Anneler Günü" Mesajı
Eurofighter Typhoon Projesi Teknik ve Lojistik Sözleşme
Eurofighter Typhoon Projesi Teknik ve Lojistik Sözleşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Nevruz İnsanlığa Barış Getirsin"
İlber Ortaylı Hoca'yı Kaybettik
İlber Ortaylı Hoca'yı Kaybettik
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Kıbrıs Rum kesiminde din adamlarının silah eğitimi alması tepkilere yol açtı
Kıbrıs Rum kesiminde din adamlarının silah eğitimi alması tepkilere yol açtı

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim