• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Türkiye'de 7,4 milyon konutun deprem sigortası bulunmuyor
Genel
Yayınlanma: 15 Ağustos 2021 - 12:41

Türkiye'de 7,4 milyon konutun deprem sigortası bulunmuyor

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konulan Zorunlu Deprem Sigortası'na tabi olmayan konut sayısı 7,4 milyon adede yaklaşıyor.

Genel
15 Ağustos 2021 - 12:41
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye'de 7,4 milyon konutun deprem sigortası bulunmuyor
AA muhabirinin, büyük can ve mal kaybına neden olan Marmara Depremi'nin 22. yıl dönümü dolayısıyla derlediği bilgilere göre, deprem kuşağında bulunan Türkiye'de her geçen gün bu konuda bilinç artsa da henüz istenilen seviyeye ulaşılmış değil.
Devletin güvence olarak sunduğu Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), konutları depreme ve depremin doğrudan neden olduğu yangın, infilak, yer kayması ve tsunami gibi afetlere karşı güvence altına alıyor.
Zorunlu deprem sigortası uygulamasının başladığı 27 Eylül 2000'den itibaren gerek kurum gerekse sigorta şirketleri, toplumda sigorta bilincini artırmak amacıyla çok sayıda kampanya düzenledi. Sigortalılık oranının istenilen düzeye çıkması için çalışmalar devam ediyor.
En yüksek sigortalılık oranı Marmara
DASK verilerine göre, Türkiye'de en yoğun kentleşmenin yaşandığı ve 6 milyon 15 bin konutun yer aldığı Marmara, yüzde 69,8'lik oranla deprem sigortasına en fazla ilgi gösteren bölgelerin başında geliyor. Bölgedeki konutların 4 milyon 201 bin adedinin sigortası bulunuyor.
Marmara'yı yüzde 58,5 ile Ege Bölgesi izlerken, bu bölgedeki 2 milyon 616 bin konuttan 1 milyon 530 bin adedi için sigorta yaptırılmış durumda.
Ege'yi yüzde 53,6 ile İç Anadolu, yüzde 50,6 ile Doğu Anadolu, yüzde 50,1 ile Akdeniz, yüzde 49,6 ile Güneydoğu Anadolu, yüzde 46,3 ile Karadeniz takip ediyor.
Halihazırda ülke genelindeki 17 milyon 682 bin konuttan yüzde 58,3'ünün (10 milyon 316 bin) sigortası bulunurken, yüzde 41,7'sinin (7 milyon 366 bin) ise sigortasız olduğu görülüyor.
Sigortalı konutta en yüksek oran Bolu, en düşük Hakkari'de
Zorunlu deprem sigortalılık oranı en yüksek iller arasında zirvede yüzde 96,6 ile Bolu yer alırken, onu yüzde 92,8 ile Yalova, yüzde 89,9 ile Sakarya, yüzde 89,6 ile Tekirdağ, yüzde 81,3 ile Bingöl izliyor.
Depremin yıkıcı etkisinin derinden hissedildiği illere bakıldığında Kocaeli'deki konutların yüzde 71,6'sının, Düzce'de yüzde 80,1'inin, İstanbul'da yüzde 69,4'ünün, Elazığ'da yüzde 53,6'sının, Van'da yüzde 63,5'inin, İzmir'de ise yüzde 63,4'ünün sigortalı olduğu görülüyor.
En düşük sigortalılık oranında başı yüzde 14,8 ile Hakkari çekerken, onu yüzde 32,3 ile Batman, yüzde 32,4 ile Gümüşhane, yüzde 33,9 ile Siirt, yüzde 34 ile Kırıkkale izliyor.
Sigortalı konutların yarısından fazlası 15 yaş altında
Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konutların yüzde 45,7'sini 2007-2019 yılları arasında inşa edilen yapılar oluşturuyor. 2020 ve sonrası yapılan konutların oranı ise yüzde 7,35'i buluyor. 14 ve altı yaşa sahip bu iki gruptaki konutların toplamdan aldığı pay yüzde 53,05'e ulaşıyor.
Sigortalı konutların yüzde 26,03'ünü 1976-1999 arasında, yüzde 16,71'ini 2000-2006 tarihlerinde, yüzde 4,22'sini ise 1975 ve öncesinde inşa edilen yapılar oluşturuyor.
# deprem sigortası# deprem sigortası sorgulama# deprem sigortası ne kadar# deprem sigortası zorunlu mu# deprem sigortası nasıl yapılır
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bornova’da Trafik Değişiyor
Bornova’da Trafik Değişiyor
Türkiye'de 2025 Yılına Damga Vuran Gelişmeler
Türkiye'de 2025 Yılına Damga Vuran Gelişmeler
Emziren Annelerin Yeni Yardımcısı – Silikon Göğüs Pompası
Emziren Annelerin Yeni Yardımcısı – Silikon Göğüs Pompası
Silah Ruhsatı Harçları Belirlendi
Silah Ruhsatı Harçları Belirlendi
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Sınırlarda ördüğümüz duvarlarla
Sınırlarda ördüğümüz duvarlarla

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim