• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
13:05
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
10:12
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
10:08
Döviz Piyasası
10:03
Altın Piyasası
09:51
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:11
Sıfır Atık Festivali İstanbul'da Başlıyor
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ünlü tatil merkezinde kadın cinayetlerine kefenle tepki
Gündem
Yayınlanma: 30 Ağustos 2019 - 22:10

Ünlü tatil merkezinde kadın cinayetlerine kefenle tepki

İzmir'in Çeşme ilçesinde, kadın cinayetlerine tepki olarak yapılan basın açıklaması sırasında bir kadın, kanlı kefene sarılı olarak yere uzandı. Ünlü tatil merkezinden kadın cinayetlerine tepki sesleri yükselirken, basın açıklamasını "Mikrop Hikmet" lakabıyla tanınan İzmirli sanatçı Hikmet Durmuş yaptı.

Gündem
30 Ağustos 2019 - 22:10
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
 Ünlü tatil merkezinde kadın cinayetlerine kefenle tepki
Muhammet İsa Atagöz 
İZMİR (İHA) - İzmir'in Çeşme ilçesinde, kadın cinayetlerine tepki olarak yapılan basın açıklaması sırasında bir kadın, kanlı kefene sarılı olarak yere uzandı. Ünlü tatil merkezinden kadın cinayetlerine tepki sesleri yükselirken, basın açıklamasını "Mikrop Hikmet" lakabıyla tanınan İzmirli sanatçı Hikmet Durmuş yaptı. 

Her yıl gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle dikkatleri çeken "Mikrop Hikmet" lakaplı Hikmet Durmuş, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda düzenlenen günübirlik gezi teknesi turu öncesinde, Çeşme sahilinde tura katılan tatilcilerle birlikte kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Durmuş ve beraberindekiler, "Ölmek istemiyorum" çığlığıyla hafızalara kazınan ve cinayete kurban giden Emine Bulut'a ve tüm kadın cinayetlerine dikkat çekmek için bir basın açıklaması yaptı. 

Bir kadın kefenle yere uzandı 
Bir kadının kanlı kefene sarılarak yere uzandığı basın açıklaması sırasında çok sayıda kadın da kadın cinayetlerine karşı çeşitli sloganların yazıldığı pankartlarla ve attıkları sloganlarla farkındalık oluşturmaya çalıştı. Kadınların attıkları çeşitli sloganlar arasında basın açıklaması yapan, Mikrop Hikmet, "Her ne sebeple olursa olsun, kadına şiddeti, kadın cinayetlerini, şiddetle kınıyoruz. İslam da, insanlık da buna asla saygı göstermez ve kesinlikle karşıdır. Özgecan Aslan cinayetinden sonra gelişen toplumsal reaksiyonun benzerini şimdi görüyoruz. Farklı kuşaklardaki kadınlar, ya işkence görüyor, ya da öldürülüyor. 'Bu zulmün nasıl, ne şekilde durdurabiliriz?' arayışı içerisindeyiz. Emine Bulut, 'Ölmek istemiyorum' diye bağırdı; yüzümüze, gözümüze baka baka. Hemen yanındaki evladı ise, 'Anne ölme' diye bağırdı. İkisi de gözlerimize baktı; çünkü kameralar karşısındaydılar. Gözümüze bakarak, 'Erkek şiddeti, eski kocam beni öldürüyor' dedi ve hiç kimse bir şey yapamadı. Bu acı olay hepimizin içine işledi. Toplum vicdanı ayakta. Herkes öfkeli ve üzgün. Bu nedenle toplumun her kesiminden kadının ve bu duyarlılığa sahip olan erkeğin desteğine de ihtiyaç vardır" diye konuştu. 

Mikrop Hikmet, "Ben İzmirli bir sanatçı olarak, bütün dünyaya haykırmak istiyorum ve kadın cinayetlerini yuhalıyorum. Aileler erkek çocuklara bir üstünlük yükleyemez. Kuvvet anlamında erkek güçlü olabilir; fakat birçok noktada kadının üstünlüğü daha fazladır. Bu nedenle kadın cinayetlerinin dönüm noktası olan Emine Bulut, şuanda simgesel olarak burada yerde yatıyor. Onu katleden zihniyetler sadece 3-5 yılla cezalandırılmamalıdır. Ağırlaştırılmış müebbetin yasayla kontrol altına alınması gerekir. Siyasilerin bu konuda ortak görüşle hareket ederek, meclisten bir yasa çıkarması gerekir. Emine Bulut kanlar içinde ölürken, evladının psikolojisi bozulurken o çocuğun geleceği ne olacak? Bütün kadınların yüzü asık. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Meclisten bu konuda bir yasa çıkararak bize bir bayram sevinci daha yaşatın" diyerek açıklamasını tamamladı. 
# mikrop hikmet# mikrop hikmet kimdir# mikrop hikmet nerede sahne alıyor 2018# mikrop hikmet kadınlar matinesi# mikrop hikmet nerede sahne alıyor 2019
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Anneler Günü" Mesajı
Eurofighter Typhoon Projesi Teknik ve Lojistik Sözleşme
Eurofighter Typhoon Projesi Teknik ve Lojistik Sözleşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Nevruz İnsanlığa Barış Getirsin"
İlber Ortaylı Hoca'yı Kaybettik
İlber Ortaylı Hoca'yı Kaybettik
Son Haberler
Anayasa Mahkemesi
Anayasa Mahkemesi "Süresiz Nafaka" Düzenlemesini İptal Etti
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Brent Petrolün Varili 96,91 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Alaçatı'ya Kuş Gözlem Parkuru yapılacak
Alaçatı'ya Kuş Gözlem Parkuru yapılacak

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim