• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
09:03
Kripto Para Piyasaları
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Politika
  3. "Yabancı yatırımcı eski bakana tavır aldı"
Politika
Yayınlanma: 28 Mart 2022 - 12:50

"Yabancı yatırımcı eski bakana tavır aldı"

Çiğdem Toker, bugünkü köşe yazısında eski bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un Kardemir’in yönetim kurulunda bulunmasının yabancı yatırımcıdan onay almadığını söyledi.

Politika
28 Mart 2022 - 12:50
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sözcü yazarı Çiğdem Toker, Eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirilmesinin oylamaya sunulduğu olağan genel kurulda Selçuk'un üyeliğinin de oylamaya sunulduğunu ancak ağırlık olarak yabancı fonların bulunduğu 174.735.468,977 lot hissenin Selçuk’un üyeliğine ret oyu verdiğini aktardı.

Toker, 'Yabancı yatırımcı siyasi isme tavır aldı'başlığıyla kaleme aldığı bugünkü yazısında, "Selçuk'un yönetim kurulu üyeliği genel kurul oyuna sunuldu, yüzde 51.77 ile geçti. Yani aslında zorlukla" ifadelerini kullanan Toker, "Ağırlık olarak yabancı fonların bulunduğu 174.735.468,977 lot hisse, Selçuk için ret oyu kullandı" ifadelerini kullandı.

Bu sonucun yabancı yatırımcının hisse sahibi oldukları şirketlerde partili, siyasi bir ismin yönetici olmasını istemedikleri biçiminde yorumlandığını kaydeden Toker, şöyle devam etti: "Ama ne gam. Bakan Selçuk, 39 bin 425 TL huzur hakkını Kasım 2023'e kadar almayı sürdürecek."

Toker’in yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Kardemir'de bugün kamu payı bulunmuyor. Ancak yönetiminde 10 aydır bir eski bakan var. Zehra Zümrüt Selçuk. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet eski bakanı Selçuk, Kardemir'de ayda bir kez yapılan yönetim kurulu toplantıları için 39 bin 425 TL huzur hakkı alıyor. Selçuk bu göreve Türk Ticaret Kanunu'nun üyelik boşalması maddesine göre kalan süreyi tamamlamak üzere getirilmişti. Yasaya göre yönetim kurulu, böyle bir durumda yeni üyeyi geçici olarak seçip, ilk genel kurulda da onaya sunuyor. Normal koşullarda Kardemir gibi bir şirketin, yönetimine alacağı kişinin; demir çelik, sanayi ya da işletme alanında deneyimli olması beklenir. Ama kimin “seçileceği” yukarıdan dikte edilmişse, şirket yönetimleri sanki özgür iradeleriyle seçmiş gibi istenen ismi yönetime getirir. Eski Bakan Selçuk'un Kardemir yönetimine bu şekilde getirildiği, sermaye piyasası kulislerinde biliniyor.

Geçen Cuma Kardemir'in Olağan Genel Kurulu vardı. Selçuk'un yönetim kurulu üyeliği genel kurul oyuna sunuldu, yüzde 51.77 ile geçti. Yani aslında zorlukla… O sıra salonda fiziki olarak bulunan hissedarlar kabul oyu kullandı (kullanmasalar ne olabileceği konusunda fikir yürütmek mümkün) ama Genel Kurul'a elektronik katılım da sağlanmıştı. Ağırlık olarak yabancı fonların bulunduğu 174.735.468,977 lot hisse, Selçuk için ret oyu kullandı.

HUZUR HAKKI 39 BİN TL

Bu sonuç, yabancı yatırımcının hisse sahibi oldukları şirketlerde partili, siyasi bir ismin yönetici olmasını istemedikleri biçiminde yorumlanıyor. Ama ne gam. Bakan Selçuk, 39 bin 425 TL huzur hakkını Kasım 2023'e kadar almayı sürdürecek."

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kabine Yoğun Gündemle Toplanıyor
Kabine Yoğun Gündemle Toplanıyor
Bahçeli Kerkük Türkmen Varlığının Kadim Parçasıdır
Bahçeli Kerkük Türkmen Varlığının Kadim Parçasıdır
Bakan Çiftçi Dijital Güvenlik Düzenlemesini Açıkladı
Bakan Çiftçi Dijital Güvenlik Düzenlemesini Açıkladı
Sosyal Medya ve Doğum İzni Düzenlemeleri Yasalaştı
Sosyal Medya ve Doğum İzni Düzenlemeleri Yasalaştı
Son Haberler
Kripto Para Piyasaları
Kripto Para Piyasaları
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
Türk Dünyasının Medya Gücü İzmir’de Buluştu:
Türk Dünyasının Medya Gücü İzmir’de Buluştu:
Dünyada Kültür Sanat Etkinlikleri
Dünyada Kültür Sanat Etkinlikleri
Muharrem, polislerin atış talimi yaptığı alanda ölü bulunmuştu: Urfa Barosu’ndan açıklama
Muharrem, polislerin atış talimi yaptığı alanda ölü bulunmuştu: Urfa Barosu’ndan açıklama

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim