• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Çevre
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
    Hayvancılık
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
10:13
Brent Petrolün Varili 99,63 Dolar
10:10
Döviz Piyasası
10:05
Altın Piyasası
09:45
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
09:39
Brent Petrol Fiyatları 100 Doları Aştı
09:35
Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Zeydan Karalar Serbest
Politika
Yayınlanma: 06 Şubat 2026 - 06:38

Zeydan Karalar Serbest

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü iddiasıyla açılan dava kapsamında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da aralarında olduğu 9 kişi hakkında tahliye kararı verildi.

Politika
06 Şubat 2026 - 06:38
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Zeydan Karalar Serbest
Aziz İhsan Aktaş’ın liderliğini yaptığı iddia edilen “çıkar amaçlı suç örgütü” ile bazı belediye başkanlarına rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddiasıyla 33’ü tutuklu 200 sanık hakkında açılan davanın ikinci haftasında ara karar verildi.

Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi Kampüsü’nde görülen duruşmada İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da olduğu 9 kişi hakkında tahliye kararı verdi.

212 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Karalar’ı cezaevi çıkışında CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP örgütü ve Adanalılar karşıladı.

Gazetecilere açıklama yapan Karalar, cezaevinde kalan belediye başkanlarına ve bürokratlara selamını ileterek şunları söyledi:

“Tabii onları bırakıp çıkmak hakikaten buruk bir sevinç ama böyle oluyor. Ben onların da en kısa sürede özgürlüklerine kavuşacaklarına yürekten inanıyorum. Çünkü duruşmaların hepsini izledim, hepsini de dinledim. Onların ifadesine göre ben de çok yakın sürede tamamının özgürlüğüne kavuşacağına inanıyorum. Bizim arkadaşlarımızı dinlediğimiz ifadelerine göre söylüyorum. Buradan bizi yalnız bırakmayan, yanımızda il başkanı (Özgür Çelik) var.

Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve MYK üyelerimiz, diğer siyasi partilerin milletvekilleri, başkan yardımcıları bizi bu süreçte hiç yalnız bırakmadılar. Hepsine çok çok, ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tahliyeyi bu duruşmada bekliyordum. Mahkeme heyeti çok dikkatli dinliyor. Belli ki bu dosyaya çok vakıf. Sorduğu sorulardan onları anlıyoruz. Bu bir ara karar. 20’sinde nihai karar verecekler. Oradan da tahliyeler bekliyoruz.”

Karalar, “Adana’ya dönecek misiniz, bu gece burada konaklayacak mısınız” sorusuna tebessümle “Benim şimdi ‘Silivri’de ne işim’ var dediğime göre herhalde... Yani tabii Silivri’ye gelirim. Bu ülkenin her karış toprağı çok değerli ama ben yargılanmayla ilgili söyledim. Silivri’ye de İstanbul’a da geleceğiz. Ülkenin her tarafında nerede bize görev düşerse bu memleket için, millet için onu icra etmek için her türlü fedakarlığı zaten yaptık. Bundan sonra da yapacağız” yanıtını verdi.

Karalar, sözlerini şöyle tamamladı:

“Adanalı kardeşlerime buradan iletmek istiyorum. Hakikaten gençlerin yürümesi dahil bir efsane oldu Adana. Hani ‘Adana’ derler ya, işte Adana bu. Şimdi 10 bine yakın insan haberi alır almaz bu yağmurda, belediyenin önünde beni bekliyor. Esasında ben kalıp bir gün, yarın gitmeyi düşünüyordum ama o insanlara haksızlık yapamam. Belediye önünde toplamış binlerce insan.

Tabii ki benim ailem de özlemiş. Adana efsane oldu. Adana bir abisine, ona hizmet eden, ömrünü Adana’ya adayan bir başkana, bir kardeşlerine nasıl sahip çıkılır, nasıl desteklenir, nasıl yalnız bırakılmaz; örnek oldu. Onun için takdire şayan. Bütün kardeşlerim, gençlik kolları dahil. ‘O sıcakta, 50 derecede yürümeyin. Bir şey olur’ dedim. Beni dinlemediler. Normalde beni dinlerler, orada dinlemediler. Ben tabii ki en çok ailemi, işimi, Adanalıları özledim.”

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP İzmir’de Mimar Erkut Tamay’dan Yeni Dönem Mesajı
CHP İzmir’de Mimar Erkut Tamay’dan Yeni Dönem Mesajı
TBMM'de Yoğun Hafta
TBMM'de Yoğun Hafta
"NATO Zirvesi Türkiye'nin beklentilerini karşılamadı"
Cemil Tugay CHP'den İstifa Etti
Cemil Tugay CHP'den İstifa Etti
Son Haberler
Brent Petrolün Varili 99,63 Dolar
Brent Petrolün Varili 99,63 Dolar
Döviz Piyasası
Döviz Piyasası
Altın Piyasası
Altın Piyasası
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Küresel Piyasalar Negatif Seyrediyor
Brent Petrol Fiyatları 100 Doları Aştı
Brent Petrol Fiyatları 100 Doları Aştı
Hava Durumu
Hava Durumu

Ana Sayfa
Çevre
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim