• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Savunma Sanayi
  • Bayramlar
    Dini BayramlarUlusal Bayramlar
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Savaşlar
  • Doğa
  • Din
  • Doğal Afetler
  • Deprem
  • Ulaşım
  • Enerji
  • Meteoroloji
  • Tarih
  • Tarım
  • Çocuk
  • Psikoloji
  • Turizm
  • Hukuk
  • RESMİ REKLAMLAR
  • YERELSEÇİMLER
  • Gündem
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Yerel
  • Sağlık Asayiş Belediyeler Bilim ve Teknoloji Çevre Genel Kültür-Sanat Medya Yaşam Politika
  • Ara
SON DAKİKA:
09:03
Kripto Para Piyasaları
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Politika
  3. "Zeytinde hedef birinci lig"
Politika
Yayınlanma: 23 Mart 2019 - 16:49

"Zeytinde hedef birinci lig"

Baba ocağı, zeytin başkenti Akhisar’ı ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Hedefimiz zeytin ve zeytinyağında birinci lig” dedi.

Politika
23 Mart 2019 - 16:49
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
“Zeytinde hedef birinci lig”
Akhisar Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılan Bakan Pakdemirli, Akhisarlı çiftçi, üretici ve sanayiciler ile bir araya geldi. Üreticinin sorunları ve beklentileri üzerine gerçekleşen toplantıda konuşan Pakdemirli, Akhisar kendi başına Türkiye’deki 81 ilden daha fazla hasılasıyla bir tarım kenti olduğunu kanıtladığını söyledi.
 
Kendisinin de çiftçi aileden gelen biri olarak sorunları çok yakından bildiğini ifade eden Pakdemirli, zeytin üretiminde modern yöntemlerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Tarımsal desteklemeleri 8 katına çıkarıp Türkiye geneli 16.1 milyar lira seviyesine ulaştıklarını ancak bunun yeterli olmadığını belirten Pakdemirli “Akhisar bir zeytin şehri ve zeytin aşığı biri olarak söylüyorum, artık bodur ağaçlara geçmemiz, zeytini makinalarla toplamamız lazım. Türkiye’nin büyük bir potansiyelimiz var, daha fazla dikim ve daha fazla ürünle zeytin üretiminde birinci ligi hedefliyoruz. Bozuk orman alanlarının değerlendirilmesi, toplama maliyetlerini düşürecek modern tekniklerle zeytinde lider bir Türkiye için çalışıyoruz” dedi.
 
HAYVANCILIK OSB’YE YEŞİL IŞIK
Bu açıdan da üreticinin zeytin ve zeytinyağı taleplerini çok yakından takip ettiklerini belirten Bakan Pakdemirli, özellikle Akhisar üreticisinin sulama, bozuk orman alanlarının kullanımı konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Yine üreticilerden gelen Hayvancılık OSB’nin kurulması yönündeki talebe de sıcak baktıklarını söyleyen Pakdemirli “Yer konusu çözülebilirse, biz her türlü yardıma açığız. Akhisar ciddi bir tarım kenti olmasının dışında, hayvancılık tarafından da önemli bir potansiyele sahip. Bu OSB’nin kurulması son derece anlamlı ve doğru bir karar olur” dedi.
 
EN İYİ KAPTAN AKHİSAR
Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat ise zeytin ve zeytinyağında KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi için bakanlığa bir dosya sunduklarını hatırlatarak “Zeytin ve zeytinyağı üretiminde Türkiye’de ilk sıradayız. Hedefimiz bakanlığımızın hedefiyle aynı. Bir küresel ölçekte birinci lige çıkmak istiyoruz. Ancak bu istemekle olmaz. Bu çalışmak, üretmek, her şeyden öte kaliteli üretmekle olur. Akhisar buna hazır. Eğer birinci lige çıkacaksak, Akhisar bu işin en iyi takım kaptanıdır. Bu kaptan, Türkiye’yi birinci lige değil, süper lige çıkarır. Tek isteğimiz, üretimizin mevcut desteklemelerin yanında KDV indirimi ve prim desteğiyle de desteklenmesi” diye konuştu.
 
TARIM VE SANAYİDE İLK
Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy ise Akhisar’ın Türkiye’de bir başka ilki de gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Dr. Ulusoy, “Türkiye’de sanayileşen bölgelerde tarım geriler. Oysa biz, hem tarımda büyüdük hem sanayide. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Akhisar’ın zeytin, salça, biber başta olmak üzere tarım ürünlerinde yakaladığı zirve noktasının, tarıma dayalı sanayi üretimiyle perçinlendiğini söyleyen Dr. Ulusoy- Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’ne ilaveten Türkiye’nin ilk Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri OSB’sini hayata geçirdik. 25 yıl önce Akhisar’da sigortalı çalışan sayısı 5 bin iken, bugün bu rakam 30 bini geçiyor. Akhisar, işsizliğin olmadığı ender yerlerden biri. Ama önemli olan bunu sürdürebilir kılmak. İşte onun için desteklemelere ihtiyacımız var” dedi. Dr. Ulusoy ve Alhat, toplantı sonrasında Bakan Pakdemirli’ye Akhisar zeytin ve zeytinyağı armağan etti.
 
 
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kabine Yoğun Gündemle Toplanıyor
Kabine Yoğun Gündemle Toplanıyor
Bahçeli Kerkük Türkmen Varlığının Kadim Parçasıdır
Bahçeli Kerkük Türkmen Varlığının Kadim Parçasıdır
Bakan Çiftçi Dijital Güvenlik Düzenlemesini Açıkladı
Bakan Çiftçi Dijital Güvenlik Düzenlemesini Açıkladı
Sosyal Medya ve Doğum İzni Düzenlemeleri Yasalaştı
Sosyal Medya ve Doğum İzni Düzenlemeleri Yasalaştı
Son Haberler
Kripto Para Piyasaları
Kripto Para Piyasaları
Hava Durumu
Hava Durumu
Tarihte Bugün
Tarihte Bugün
Türk Dünyasının Medya Gücü İzmir’de Buluştu:
Türk Dünyasının Medya Gücü İzmir’de Buluştu:
Dünyada Kültür Sanat Etkinlikleri
Dünyada Kültür Sanat Etkinlikleri
Viessmann, Ulusal Kalite Hareketine Katıldı
Viessmann, Ulusal Kalite Hareketine Katıldı

Ana Sayfa
Savunma Sanayi
Bayramlar
Sivil Toplum Kuruluşları
Savaşlar
Doğa
Din
Doğal Afetler
Deprem
Ulaşım
Enerji
Meteoroloji
Tarih
Tarım
Çocuk
Psikoloji
Turizm
Hukuk
RESMİ REKLAMLAR
YERELSEÇİMLER
Gündem
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Magazin
Spor
Yerel
Sağlık
Asayiş
Belediyeler
Bilim ve Teknoloji
Çevre
Genel
Kültür-Sanat
Medya
Yaşam
Politika
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim